Ansök om en kontokredit genom att följa dessa steg

När du ska ansöka om en kontokredit kommer kreditgivaren göra en kreditbedömning. Utifrån denna kommer du sedan att få antingen att positivt besked på din ansökan eller ett avslag. Generellt sett behöver du ha en relativt god kreditvärdighet för att beviljas en sådan här kredit. Med detta sagt har du vanligtvis inte så mycket att förlora på att skicka iväg en ansökan på vinst eller förlust.

 

Läs vidare nedan för att få reda på exakt hur du går tillväga för att ansöka om en kontokredit via exempelvis https://brixo.se/!

Så gör du för att ansöka om en kontokredit

När du vill göra din ansökan gör du så här:

 

  1. Ta reda på vilka kreditgivare som finns. Det finns flera olika kreditgivare som kan erbjuda dig en kontokredit. Det första steget i processen bör därför vara att ta reda på vilka dessa är. På så vis kan du också jämföra de olika alternativen för att se vilka som erbjuder dig lägst ränta.
  2. Välj ett erbjudande och gör din ansökan. När du har jämfört och hittat en kreditgivare vars erbjudande du anser vara tillräckligt lukrativt är du redo att göra din ansökan. Fyll då i ansökningsformuläret på dennes webbplats för att sätta bollen i rullning. Du kommer sannolikt få uppge lite information om dig själv och din privatekonomi. Därefter kommer också en kreditupplysning göras och sedan fattar kreditgivaren beslut i frågan.
  3. Vänta på besked. Efter att du har ansökt om kontokrediten kan du inte göra så mycket annat än att snällt vänta på besked. Hur lång tid det tar för en kreditgivare att granska din ansökan och göra sin bedömning varierar från fall till fall. Ibland kan det gå mer eller mindre på direkten och i andra fall behöver du vänta några arbetsdagar.
  4. Börja använda krediten. Om du har fått ett positivt besked på din ansökan och därmed blivit beviljad en kredit kan du nu börja använda den. Så fort allt är klart är nämligen krediten redo att användas efter behov.

 

Svårare än så här är det faktiskt inte att gå igenom denna process. Lycka till med din ansökningsprocess!