Företagslån för aktiebolag är mer eller mindre samhällsviktiga

Det är viktigt att det finns flera olika alternativ att välja mellan på marknaden för företagslån för aktiebolag. Detta för såväl det enskilda företaget som för samhället i stort. Det är nämligen viktigt att våra svenska företag har möjlighet att finansiera sig på ett smidigt och bra sätt. Företagen skapar nämligen inte bara vinster och tillväxt utan även jobbmöjligheter och skatteintäkter. Läs vidare så berättar vi allt du behöver känna till om lån till bolag!

Hur fungerar företagslån för aktiebolag egentligen?

Du kanske undrar hur ett företagslån för aktiebolag fungerar? De fungerar förstås precis som alla andra lån för företag:

 • Du kan låna en viss summa pengar för att göra ett större inköp eller för att täcka de löpande kostnaderna i din verksamhet.
 • Lånet betalas ut till ditt företagskonto som en klumpsumma.
 • Du kan använda pengarna för att göra ett specifikt inköp eller en betalning, alternativt för att förbättra kassaflödet.
 • Lånet ska betalas tillbaka med ränta.

Samtidigt finns det också flera olika typer av företagslån för aktiebolag att välja bland. Det kanske allra vanligaste är det traditionella banklånet. Men det kan även röra sig om en kreditlina eller invoicing. Alla dessa olika finansieringslösningar har sina fördelar och nackdelar – därför behöver du identifiera och välja den lösning som gagnar ditt företag allra mest.

Vilken som är den bästa lösningen inom kategorin finansiering för just ditt företag varierar utifrån en rad olika faktorer. Några exempel på sådana är företagets kreditvärdighet, hur mycket pengar du behöver låna, vad pengarna ska användas till och hur fort du behöver få lånet utbetalt till ditt företagskonto.

Så gör du för att ansöka om ett lån till ditt bolag

Hur gör man då för att ansöka om ett lån till det egna bolaget, kanske du undrar? Det är faktiskt så här enkelt att göra en sådan ansökan:

 1. Besök en jämförelsesajt.
 2. Jämför de olika lån som finns att välja bland.
 3. Klicka dig vidare till webbplatsen tillhörande den långivare som du vill ansöka hos.
 4. Gör din ansökan via långivarens webbplats.
 5. Invänta besked och få (förhoppningsvis) pengarna utbetalda till ditt företags bankkonto.

Ansök om en kontokredit genom att följa dessa steg

När du ska ansöka om en kontokredit kommer kreditgivaren göra en kreditbedömning. Utifrån denna kommer du sedan att få antingen att positivt besked på din ansökan eller ett avslag. Generellt sett behöver du ha en relativt god kreditvärdighet för att beviljas en sådan här kredit. Med detta sagt har du vanligtvis inte så mycket att förlora på att skicka iväg en ansökan på vinst eller förlust.

 

Läs vidare nedan för att få reda på exakt hur du går tillväga för att ansöka om en kontokredit via exempelvis https://brixo.se/!

Så gör du för att ansöka om en kontokredit

När du vill göra din ansökan gör du så här:

 

 1. Ta reda på vilka kreditgivare som finns. Det finns flera olika kreditgivare som kan erbjuda dig en kontokredit. Det första steget i processen bör därför vara att ta reda på vilka dessa är. På så vis kan du också jämföra de olika alternativen för att se vilka som erbjuder dig lägst ränta.
 2. Välj ett erbjudande och gör din ansökan. När du har jämfört och hittat en kreditgivare vars erbjudande du anser vara tillräckligt lukrativt är du redo att göra din ansökan. Fyll då i ansökningsformuläret på dennes webbplats för att sätta bollen i rullning. Du kommer sannolikt få uppge lite information om dig själv och din privatekonomi. Därefter kommer också en kreditupplysning göras och sedan fattar kreditgivaren beslut i frågan.
 3. Vänta på besked. Efter att du har ansökt om kontokrediten kan du inte göra så mycket annat än att snällt vänta på besked. Hur lång tid det tar för en kreditgivare att granska din ansökan och göra sin bedömning varierar från fall till fall. Ibland kan det gå mer eller mindre på direkten och i andra fall behöver du vänta några arbetsdagar.
 4. Börja använda krediten. Om du har fått ett positivt besked på din ansökan och därmed blivit beviljad en kredit kan du nu börja använda den. Så fort allt är klart är nämligen krediten redo att användas efter behov.

 

Svårare än så här är det faktiskt inte att gå igenom denna process. Lycka till med din ansökningsprocess!

Personlig assistans i Göteborg hjälper personer att klara vardagen

De aktörer som erbjuder tjänster inom personlig assistans i Göteborg hjälper många personer i denna region att klara av vardagen på ett bra sätt. Hur mycket assistans denna grupp av individer behöver varierar förstås från person till person. Det kan sträcka sig från allt till lite mindre omfattande hjälp till betydligt mer omfattande sådan. Därför är det viktigt att dessa tjänster anpassas för individen ifråga.

4 sätt på vilka personlig assistans i Göteborg kan vara dig till gagn

Genom att köpa tjänster inom personliga assistans i Göteborg kan du bland annat få hjälp med att:

 • Klä på dig. När det kommer till att hjälpa en person som har svårigheter att klä på sig är tålamod A och O. Du bör uppmuntras att göra så mycket som du själv klarar av på egen hand. Därför kräver denna bit ofta en hel del tid och uppmuntran. Det är också viktigt att det hela går rätt till. Om kläderna sitter ojämnt på kroppen riskerar de att skapa onödigt skavande och tryck på olika delar av kroppen.
 • Bada och duscha. En annan vardaglig uppgift som du kan få hjälp med genom att köpa personlig assistans i Göteborg är att bada och duscha. Här är det såklart viktigt att du får så mycket avskildhet som är möjligt utifrån din personliga förmåga. Din personliga assistent bör endast finnas närvarande då denne absolut måste närvara. En duschstol kan med fördel användas för att hjälpa dig att stödja din egen vikt om så krävs.
 • Borsta tänderna. Det är såklart viktigt att alla delar av den personliga hygienen sköts på ett bra sätt. Därför är även munhälsan viktig och för att upprätthålla en god sådan behöver du borsta tänderna regelbundet. Även detta är någonting som din personliga assistent kan hjälpa dig att göra om du inte själv klarar av det. Det krävs trots allt en hel del finmotorik för att kunna borsta tänderna och tandköttet på ett bra sätt.
 • Gå på toaletten. Du kan också ha svårigheter att gå på toaletten på egen hand. Men det kan även handla om svårigheter i förmågan att kommunicera detta behov. Även detta är dock någonting som du kan få hjälp med av din personliga assistent.

Elpris timme för timme kan hålla nere elkostnaderna

Visste du att det finns elavtal som innebär att du betalar elpris timme för timme? Elpriset följer då priset på börsen – vilket kan variera ganska mycket under ett dygn. Det är till exempel ofta som lägst på natten och som högst på morgon och eftermiddag då dom flesta hushåll konsumerar som mest.

Ett sådant avtal innebär vissa risker men det kan också hjälpa till att hålla nere kostnaderna.

Följ elpris timme för timme och håll nere elkostnaderna

Att teckna ett elavtal med timpris innebär vissa risker men för den som kan anpassa förbrukningen finns många fördelar. Det är enkelt att se aktuellt elpris timme för timme, till exempel genom hemsidor och appar.

Genom att följa prist går det som sagt anpassa förbrukningen efter det. När det är lågt är det perfekt att passa på att starta tvättmaskin, diskmaskin och annat som drar mycket och när det är högt är det helt enkelt bättre att låta bli och vänta till priset går ner.

Alternativet med elpris timme för timme passar dock inte för alla hushåll – för vissa är det helt enkelt svårt att anpassa förbrukningen. Kanske måste elbilen laddas under en viss tid på dagen och så vidare – då kan detta snarare vara ett dåligt alternativ.

Fler sätt att hålla nere elkostnaderna

Att följa elpris timme för timme och anpassa förbrukningen efter det är ett bra första steg för att hålla nere elkostnaderna – för den som har möjligheten. Det finns dock även åtgärder för att minska den totala förbrukningen, vilket även det hjälper till att hålla nere kostnaderna.

Förutom att undvika att starta tvättmaskin, diskmaskin, och annat som har en hög förbrukning när elen är som allra dyrast finns även små justeringar att göra i hushållet, som i det långa loppet ger en längre elräkning.

 • Sänk inomhustemperaturen – Oavsett värmesystem är det den del del av ett hushåll som har högst energiförbrukning. Här handlar det förstås inte om att behöva frysa men att sänka inomhustemperaturen med 0,5–1 grad kommer göra skillnad i längden. Fram med raggsockar, filtar och mysiga tjocktröjor!
 • Häng tvätten i stället för att torktumla den – Går torktumlaren varm hemma? I så fall kan det finnas mycket pengar att spara genom att hänga tvätten i stället för att torka den i maskin.

Olika typer av bilbelysning

Funderar du på att skaffa ny bilbelysning? Det finns gott om olika typer av modeller att välja mellan. Till exempel kan du se följande på marknaden:

 • Helljus
 • Halvljus
 • Extraljus
 • Varningsljus
 • Xenonljus

I den här texten berättar vi lite mer om de olika typerna du kan se i affärerna.

Extraljus

Extraljus kan vara en god investering för den som ofta kör på dåligt belysta vägar under vinterhalvåret. Med extra bilbelysning ges längre sikt vilket kan förlänga din reaktionstid med flera sekunder, vilket ju kan vara livsavgörande om olyckan skulle vara framme. Extraljus kan säljas i paket, till exempel i 2-, 3- eller 5-pack där monteringsanordning och kablar också ingår.

Helljus och halvljus

Helljus och halvljus är mycket viktigt för din och andras säkerhet ute i trafiken. Om du inte har bytt lyktor på länge kan det vara dags att göra det, även om de fortfarande fungerar. Om du till exempel byter från en gammal halogen till en ny halogen, så kan du räkna med att ljuset i mörkret förstärks med nästan en tredjedel.

Men de olika typerna har sina olika för- och nackdelar. En fördel med bilbelysning i LED är en mycket lång livslängd. Den långa livslängden kan till stor del förklaras med att dioderna inte blir lika varma som i exempelvis xenon- eller halogenlyktor. Vissa menar dock att ljuset från LED inte riktigt är lika snyggt som ljuset från xenon.

Varningsljus

Varningsljus är kanske inte något som privatpersoner köper rent generellt, men de kan vara en mycket viktig del av trafiksäkerheten. Det används till exempel vid fordonskontroller, vägarbeten och på breda fordon. De har då ofta en orange färg. Utryckningsfordon som polis, brandbil och ambulans har blåa varningsljus.

Ficklampor som en del av din bilbelysning

Ficklampor är kanske inte det första du tänker på när du tänker på bilbelysning. Samtidigt är det något som kan vara väldigt viktigt att ha redo i bilen. Om du får bilproblem, eller om olyckan är framme samtidigt som du inte har några batterier på mobilen, kan en bra och stark ficklampa vara avgörande för att ta dig ur en jobbig situation. Det kan också vara bra att ha en pannlampa, så att du kan laga eventuella problem med bilen i mörkret och samtidigt ha båda händerna fria.

Därför måste attefallshus byggas på en fastighet med bostadshus

Sedan 2014 är det möjligt för svenska villaägare att bygga ett litet minihus på sin fastighet. Vi syftar såklart på attefallshus – en typ av riktigt hus men i betydligt mindre format. Det är faktiskt till och med möjligt att uppföra dessa småhus som egna bostäder med egen adress. Det betyder att du kan låta en person bo där på heltid och använda huset som en permanentbostad.

Men varför måste attefallare byggas på en fastighet med existerande bostadshus? Detta är en fråga som många ställer sig. Det hade ju såklart vara smidigt att kunna bygga dessa små hus på en fastighet som i dagsläget saknar ett primärt bostadshus. Men det är alltså inte tillåtet att uppföra ett attefallshus på en bit mark där det inte redan finns ett hus.

Detta är någonting som många upplever som väldigt frustrerande. Anledningen till detta är att många kanske inte har råd att betala de i vissa fall extremt höga bostadspriser som råder i vårt land. Å andra sidan hade de istället kunna köpa en bit mark och bygga en attefallare på fastigheten. Ett sådant hus vore fullt tillräckligt för många ensamhushåll och mindre familjer att använda som permanentbostad. Det är såklart bättre än att sakna bostad eller att behöva förlita sig på andrahandskontrakt och liknande.

Därför kan du inte bygga ett attefallshus på en tomt utan befintligt hus

Så hur kommer det sig att du tvingas köpa ett i många fall smått otroligt dyrt “riktigt” hus som är betydligt större för att kunna få uppföra ett attefallshus på tomten? Varför kan du inte bara få köpa en bit mark och bygga ett nyckelfärdigt litet hus på denna? Hur kommer det sig att det är så avgörande att det finns en huvudsaklig bostad på tomten redan på förhand?

Det finns framför allt två svar på denna fråga:

 • Vissa spekulerar i att det beror på att om det skulle finnas en stor tillgång på mindre och billigare bostäder skulle priserna på större och dyrare bostäder sjunka. Alltför drastiska minskningar av bostadspriserna skulle resultera i att många bostadsägare skulle bli överbelånade. Därför vill man förhindra att så sker genom att luta sig mot denna regel.
 • Ett bygglov krävs för det första huset på tomten. Attefallare är som bekant bygglovsbefriade förutsatt att vissa villkor uppfylls.

Om Aujalay gåvokort

Tillsammans med Tings giftcard har den för många kända Markus Aujalay tagit fram ett gåvokort – Aujalay gåvokort. Gåvokoret kan lösas in mot många fina produkter som valts ut av Markus, som är kock, där fokus ligger på olika typer av köksredskap. Läs mer om stjärnkocken och gåvokortet här.

Vem är Markus Aujualay?

För vissa är Markus Aujalay ett välkänt namn och för andra inte. Många känner säkerligen igenom honom från TV, till exempel från programmet Sveriges Mästerkock, där han agerar jurymedlem tillsammans med Leif Mannerström och Mischa Billing.

Markus själv är en av Sveriges mest kända kockar och han har arbetat på några av landets bästa och mest populära krogar. Han har tagit emot flera fina priser som kock, gett ut flertalet kokböcker, lagat mat till Nobelmiddagen och representerat Sverige i matlagnings-VM – för att nämna några saker.

Kort och gott är det enkelt att inspireras av Markus och hans framgångar och nu går det att laga hans recept – med hjälp av hans egna produktserie.

Om Aujalay gåvokort

Tillsammans med Tings Giftcard har alltså kocken Markus Aujalay tagit fram ett gåvokort. Aujalay gåvokort kan lösas in mot olika köksredskap- och produkter, så som:

 • Skärbrädor
 • Salt- och pepparkvarnar
 • Knivar
 • Stekpannor och kastruller
 • Förkläden

I utbudet finns ett 70-tal olika produkter att välja bland och något som passar för proffskocken likaväl som till matlagningsamatören. Fina och rejäla köksredskap som kan komma till användning i alla typer av hushåll. Vissa av produkterna är försedda med kockens egen logga och andra kommer helt utan märkning.

Mottagaren av Aujalay gåvokort väljer alltså själv produkt från utbudet. Detta görs direkt på nätet och sedan skickas produkten hem till mottagaren. En enkel men fin present att ge bort, till exempel på en födelsedag, till en student eller varför inte i julklapp.

Gåvokort är även vanligt bland företagare som vill ge något till sina anställda. Vid köp av större antal kort går det att begära offert på Giftcard.se.

Bonusgåva på köpet

Vid köp av Aujalay gåvokort medföljer en bonusgåva på köpet. Gåvan har ett värde på upp till ca 998 kronor och det finns 10 olika produkter att välja bland, i samband med beställningen av kortet. Ge bort både kortet och bonusgåvan i present till hemmakocken, behåll någon av delarna själv eller spara till exempel bonusgåvan som en present att ge bort i framtiden.

Välj en bra leverantör av catering i Stockholm

För många är blotta tanken på att behöva stå värd för en fest eller ett event skrämmande och avskräckande. Det finns mycket som kan gå fel och det finns mängder med små uppgifter som behöver utföras innan gästerna anländer. Även om det rör sig om en informell tillställning för familj och vänner spelar kvaliteten på maten och drycken stor roll. Ett effektivt sätt att slippa bära den tunga bördan är att anlita en bra leverantör av catering i Stockholm.

Detta betyder dock inte att det är särskilt enkelt att hitta rätt cateringfirma. Det finns nämligen flera olika faktorer som du bör ta i beaktande innan du bokar en sådan. Framför allt för dig som aldrig tidigare har gjort detta kan hela processen kännas ganska främmande och skrämmande. Detta trots att det finns många olika leverantörer i huvudstaden att välja bland. Läs vidare så ska vi berätta hur du går tillväga för att välja rätt leverantör av catering i Stockholm för ditt unika behov!

Så väljer du rätt leverantör av catering i Stockholm för ditt behov

När du ska anlita en cateringfirma bör du framför allt vara uppmärksam på följande faktorer:

 • Erfarenhet. Beroende på vilket slags event du ska stå värd för kan du vilja välja en leverantör som har erfarenhet av just sådana tillställningar. Detta för att du ska kunna försäkra dig om att de vet vad som krävs för att din tillställning ska bli framgångsrik. Om du har hyrt en lokal för ändamålet kan du fråga om de har arbetat där tidigare.
 • Utbud och tjänster. En annan viktig faktor att ta i beaktande när du väljer leverantör av catering i Stockholm är respektive företags utbud och tjänster. Du vill kunna känna dig trygg med att de kan leverera vad som utlovas och vad som krävs. Olika cateringföretag specialiserar sig på olika saker. Vissa kanske skräddarsyr menyn för respektive evenemang medan andra har en fast meny. Så försäkra dig om att du vet vad som gäller för de olika leverantörerna.
 • Tillgänglighet. Det är också viktigt att du säkerställer att den leverantör som du vill anlita är tillgänglig för ditt event. Om så inte är fallet blir du helt enkelt tvungen att välja någon annan cateringfirma.

Vad kan en professionell moderator erbjuda?

En professionell moderator skulle kunna liknas vid en programledare i TV – till exempel en sådan som syns i morgonsofforna eller i debattprogram. En moderator kan förvisso synas även på TV men dom vanligaste miljöerna för en sådan är till exempel på konferenser, debatter eller på andra större events som kan ha nytta av den här typen av ”programledare”.

Vad är en professionell moderator?

En professionell moderator skulle som sagt kunna liknas vid en programledare – men en som leder någon form av möte, konferens eller liknande. Ett annat ord som kan användas för att beskriva rollen är ”mötesledare” och man kan säga att den går ut på att hålla ett möte, debatt eller konferens inom sitt ämne.

I en debatt är det till exempel moderatorn som ska se till att alla som vill får komma till tals och kanske till och med bromsa någon som fladdrar i väg åt ett irrelevant håll.

Vad förväntas av rollen?

Det finns flera saker att förvänta sig av en professionell moderator och som nämndes tidigare är en av dom att se till att hålla den röda tråden. För att lyckas med det krävs i sin tur två viktiga nyckelfaktorer:

 • Att personen är lyhörd
 • Att personen är väl förberedd

Som professionell moderator är det alltså inte bara att dyka upp på den konferens eller möte utan det gäller att läsa på och sätta sig in i det aktuella ämnet först.

Utöver att vara förberedd, leda och lyssna är det också viktigt att en professionell moderator kan ta kontroll över mötet/debatten och ser till att det finns vissa riktlinjer för samtalet – framför allt om det är två eller flera personer som debatterar mor varandra. I vissa situationer kan det även vara bra att komma med följdfrågor och liknande, för att samtalet ska kunna komma vidare.

Boka en moderator

För den som letar en professionell moderator till en debatt, konferens eller liknande är ett bra tips att börja med att leta efter referenser. Vilka tidigare uppdrag har utförts och finns information att hitta kring detta?

Det är såklart svårt att veta hur det kommer att bli i förväg men desto mer information som samlas desto tydligare bild och uppfattning går det att få. Det kan även vara klokt att vara ute i god tid eftersom många duktiga moderatorer har fullbokade scheman.

Parkbänkar är mer än bara bänkar i en park

En parkbänk är så mycket mer än enbart en bänk som är utplacerad i en park. Det krävs nämligen viss eftertanke för att välja bänkar som verkligen passar parken ifråga. För om du skulle köpa parkbänkar till dina vänner skulle du ju lägga en hel del tanke bakom inköpet. Därför bör du som ansvarar för inköp av parkmöbler ställa dig frågan vilken slags bänk du personligen skulle vilja ge bort som en gåva.

Att välja en bänk till parken bör inte vara ett särskilt svårt beslut. Du ska inte heller behöva göra omfattande efterforskningar eller utförliga analyser inför köpet. Ställ dig istället de rätta frågorna så har du större möjligheter att köpa in riktigt bra parkbänkar. Skyltab har ett brett sortiment av parkbänkar och andra parkmöbler för offentlig utemiljö.

Frågor att ställa dig när du väljer mellan olika parkbänkar

När du ska köpa in nya bänkar till din park bör du ställa dig själv följande frågor:

 • Är utseendet viktigt? Du vill såklart inte köpa in parkbänkar som inte har en tilltalande design, även om de ska placeras utomhus. Många bänkar har dock ett ganska intetsägande utseende – de är vare sig vackra eller fula. De är helt enkelt som bänkar är i allra största allmänhet. Men vad du istället bör ha i åtanke är huruvida bänkarna ifråga passar väl in i den parkmiljö där de är tänkta att placeras.
 • Bör de vara bekväma? Långt ifrån alla bänkar för parker är utformade för att vara särskilt bekväma. Men om du vill att parken ifråga ska vara inbjudande och trevlig att besöka är bekvämligheten en viktig faktor. En träbänk är generellt sett mer behaglig att sitta långa stunder på än en metallbänk. Detta gäller inte minst när det är kyligare utomhus. Dessutom bör det eventuella ryggstödet inte vara alltför lågt beläget för den genomsnittliga parkbesökaren.
 • Ska de vara hållbara? Du bör även fråga dig huruvida bänkarna ska hålla i enbart några år eller mer eller mindre en livstid. Få bänkar håller riktigt så länge som en hel livstid, men det finns modeller som är goda för åtminstone 20-30 års bruk.
 • Hur många besökare ska rymmas på bänken? Det finns bänkar som lämpar sig bäst för en eller ett fåtal besökare. Men det finns även bredare bänkar med plats för fler besökare.